Kicker otkrio novu Salihovićevu destinaciju?
EPA

Blizu je ugovora

Kicker otkrio novu Salihovićevu destinaciju?

Sejad Salihović će, ako je vjerovati pisanju uglednog lista Kicker, dobiti ugovor u bundesligašu Hoffenheimu. 

Bivši član reprezentacije BiH je u prošlosti nosio dres Hoffenheima dugih devet godina, a nakon što su navijači izrazili želju za njegovim povratkom u klub, čini se kako je popustio i trener Julian Nagelsmamn. 

Njemački list Kicker je objavio kako u Hoffenheimu ozbiljno razmišljaju o tome da ponude Salihoviću ugovor, pošto su u velikoj mjeri zadovoljni s njegovom formom i onim što je pokazao trenirajući proteklih dana s ovim klubom. 

"Salihović bi se mogao pokazati kao dodatna alternativa za Nagelsmanna, posebno nakon što su klub napustili Pirmin Schwegler i Sebastian Rudy. Uostalom, njegova forma trenutna garantuje da i dalje može igrati u Bundesligi", navodi se, između ostalog, u Kickeru. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Još ranije Salihović je potvrdio kako nema namjeru ići u egzotične zemlje, te da mu je cilj još neko vrijeme igrati na najvišem nivou, a čini se kako će mu se ta želja i ostvariti. U prošlosti Salihović je za Hoffenheim odigrao 251 utakmicu i dao 67 golova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi