Pametni slobodnjak vrijedan 100 miliona: U živom zidu osmorica igrača, lopta ide daleko od gola...

Pogodak vrijedan promocije

Pametni slobodnjak vrijedan 100 miliona: U živom zidu osmorica igrača, lopta ide daleko od gola...

Admin Čaušević

Slobodni udarci su postali specijalnost mnogi ekipa.

U posljednje vrijeme viđali smo razne kombinacije kod slobodnih udaraca koje su rezlutirale pogocima.

Jedan takav viđen je na susretu Championshipa između Bournemoutha i Nottinhgam Foresta, timovima koji su se borili za direktan plasman u Premiership.

Igrala se 83. minuta kada je za domaće dosuđen slobodan udarac na ivici kaznenog prostora. Prvo i logično je što bi svako pomislio je to da će izvođač šutirati.

Golman gostiju je u živi zid postavio čak osmoricu igrača, ali pametno razmišljanje Philipa Billinga je učinilo da lopta završi u mreži.

Obzirom na brojne igrače u živom zidu nekolicina igrača Trešnjica su ostali nemarkirani među kojim je i napadač Kieffer Moore.

Moore se savršeno pozicionirao na lijevoj strani i kada je sudija dao zvižduk da se slobodnjak može izvesti dobio je prizemnu loptu i uputio perfektan šut i zatresao mrežu.

Taj gol je bio dovoljan za minimalnu pobjedu domaćina, ali i direktan plasman u Premiership zbog čega i ne čudi veliko slavlje koje je uslijedilo.

Inače, samim plasmanom u Premiership Bournemouth od TV prava ima zagarantovanih 100 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti