Kiel se ispromašivao, Wolfsburg blizu ostanka u Bundesligi

Vukovi stekli veliku prednost pred revanš

Kiel se ispromašivao, Wolfsburg blizu ostanka u Bundesligi

Prvi susret razigravanja za Bundesligu odigran je večeras na Volkswagen Areni, a domaći Wolfsburg je upisao pobjedu rezultatom 3:1 nad neugodnim Kielom koji pokušava doći do plasmana u prvi rang njemačkog fudbala.

Meč je odlično počeo za domaće pošto su u 13. minuti poveli golom Origija koji se našao na pravom mjestu nakon odbrane golmana Kiela i pospremio loptu u mrežu.

Međutim, Kiel je pokazao veliku želju i stvarao prilike, a hrabra igra se ovoj ekipi isplatila u 34. minuti kada je Schindler pogodio za 1:1. Prethodno ga je nakon sjajnog prodora uposlio Drexler.

Ipak, Wolfsburg prije odlaska na odmor ponovo dolazi do prednosti. Igrala se 40. minuta kada je Brekalo sjajnim šutem sa ivice kaznenog prostora zatresao mrežu protivnika za 2:1.

Rezultatom 2:1 se otišlo na odmor, a u 54. minuti Malli na asistenciju Origija pogađa za vodstvo Wolfsburga od 3:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do kraja susreta je i Kiel mogao barem do još jednog pogotka i povoljnijeg rezultata pred revanš, ali su Ducksh i Seydel promašili kolosalne prilike u 82., odnosno 85. minuti.

Revanš na stadionu Kiela je na rasporedu u ponedjeljak, 21. maja, od 20:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi