Tek došao, odmah uzeo kapitensku traku, postao junak i završio na tužan način

Sreća kratkog daha

Tek došao, odmah uzeo kapitensku traku, postao junak i završio na tužan način

Admin Čaušević

Tužan završetak za junaka ekipe koja u narednom periodu planira ugroziti dominaciju najboljih timova današnjice. 

Na St. James Parku igran je duel ekipa koje su odradile odličan zimski prijelazni rok. Newcastle protiv Aston Ville. Eddie Howe protiv Stevena Gerrarda, Kieran Trippiera protiv Philippea Coutinha.

Pet dana nakon što su pobijedili Everton, popularne Svrake su upisale novi zlata vrijedan trijumf. Heroj je bio Trippier koji je zabio iz slobodnjaka.

Trippier je u Newcastle United stigao u januaru te je nakon četiri odigrana susreta odmah zadužio kapitensku traku što najbolje govori o njegovom utjecaju u svlačionici.

Povjerenje je uzvratio golom protiv Aston Ville i bijeg iz opasne zone. Međutim, njegova sreća je bila kratkog daha.

Povrijedio se u 50. minuti, morao je napustiti teren te je uslijedio pad u igri. Aston Villa je preuzela inicijativu, ali to nije uspjela kapitalizirati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poslije meča Trippier je viđen na štakama. Teško je povrijedio zglob i za njega je vjerovatno sezona već sada završena.

Engleski bek je zabio dva slobodnjaka u pet dana. Međutim sudbina je htjela da se njegov san pretvori u noćnu moru. Više informacija o njegovom stanju će biti poznato u narednim danima.

Top Komentari

MaDaj
Citijevo dijete hehe
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi