Nezapamćena "penal-prevara": Svi su mislili jedno, a desilo se potpuno drugo!

Nova taktika na djelu

Nezapamćena "penal-prevara": Svi su mislili jedno, a desilo se potpuno drugo!

Admin Čaušević

Zabiti gol iz penala nikada nije lako ma koliko se to činilo. Golman i protivnici obično prave pritisak na penaldžiju i rade razne taktičke smicalice samo da ga dekoncentrišu, nerijetko u tome i uspiju.

Na susretu Premiershipa izmeđut Nottingham Foresta i Newcastle Uniteda primjenjena je do sada neviđena taktika "mazanja očiju" protivniku i to duboko u sudijskoj nadoknadi.

Pri rezultatu 1:1 duboko u sudijskoj nadoknadi dosuđen je penal za goste, a činilo se da će Kieran Trippier biti taj koji će izvesti kazneni udarac.

Igrači Foresta i golman Keylor Navas su bili ubijeđeni da će Triiper šutirati, ali je desni bek Svraka uspio prevariti sve na stadionu, osim saigrača Alexandera Isaka.

Trippier je odmah uzeo loptu u ruke i sve je upućivalo da će on preuzeti odgovornost, domaći igrači su ga okružili, a uspio je iznuditi i žuti karton Keylora Navasa.

Odlični defanzivac je sve pratio sa osmijehom na licu svjestan svog plana koji je očigledno odlično funkcionisao. Čak su i komentatori bili ubijeđeni da će Trippier šutirati.

Oglasi

I baš kada se sudija pripremao dati znak da se penal može izvesti, 32-godišnjak se okrenuo te loptu u ruke predao Isaku koji nije pogriješio i rutinski je zabio.

Tripperov izraz lica nakon uspjele taktike najbolje opisuje njegovo zadovoljstvo što je uspio nadmudriti sve i pomoći svom timu da dođe do važne pobjede.

Inače, ovo bi se mogla ispostaviti kao ključna pobjeda Svraka u borbi za Ligu prvaka jer su četvrtom Tottenhamu prišli na -1 te imaju i susret manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od dolaska iz Atletica Trippier je izrastao u jednog od vođa Newcastlea, dok i skupo plaćeni Isak počinje da opravdava uloženi novac nakon što se oporavio od povrede.

Forestu je ovo bio šesti uzastopni meč bez pobjede i sada je ovaj klub sve bliže zoni ispadanja pa je i donekle razumljiv gnjev Navasa i društva zbog poraza u sudijskoj nadoknadi.

Top Komentari

K79
Novinaru ne provaljuj se bolan hahahaha pa ovaj Isak lijepo čovjek uze loptu namjesti i dade go o kakvoj taktici ti pričaš hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti