Isak golom sa bijele tačke u 93. minuti produžio snove Newcastlea o Ligi prvaka

Veoma važna pobjeda

Isak golom sa bijele tačke u 93. minuti produžio snove Newcastlea o Ligi prvaka

Esmer Oštraković

Svoju utakmicu u okviru 28. kola Premiershipa večeras su odigrali Nottingham Fores i Newcastle, a pobjednika je odlučio penal u sudijskoj nadoknadi. Konačan rezultat bio je 2:1 za Newcastle.

Bio je ovo susret ekipe koja se bori za opstanak u ligi sa ekipom koja se bori za izađe u Ligu prvaka, a na kraju su gosti imali jasan razlog za zadovoljstvo.

Gosti su bili dosta bolja ekipa tokom svih 90 minuta, a pobjedu su slavili nakon jedanaesterca koji je dosuđen u sudijskoj nadoknadi.

Vodstvo na ovoj utakmici imala je domaća ekipa. Igrala se 26. minuta kada je Dennis postigao gol i doveo svoju ekipu do vodstva od 1:0.

U samoj završnici prvog poluvremena, tačnije u drugoj minuti sudijske nadoknade Isak je postigao gol nakon asistencije Willocka.

U drugom poluvremenu gostiju su postigli gol u 65. minuti, ali je nakon pregleda VAR-a poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Oglasi

Utakmica je riješena u trećoj minuti sudijske nadoknade. Glavni sudija je dosudio penal za Newcastle, a siguran sa bijele tačke bio je Isak.

Gol Isaka za pobjedu možete pogledati OVDJE.

Do kraja utakmice nije bilo promjena, te je Newcastle slavio jako važnu pobjedu u borbi za nastup u Ligi prvaka naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle se nakon ove pobjede nalazi na petom mjestu sa jednim bodom manje od Tottenhama koji je četvrti, ali fudbaleri Newcastlea su odigrali jednu utakmicu manje.

Sa druge strane, nakon poraza na domaćem terenu Nottinhgam Forest se sada nalazi na 14. mjestu sa 26 osvojenih bodova što je samo dva boda više od Bournemoutha koji je na mjestu koje vodi u niži rang. Vrijedi dodati i to da Nottingham ima jednu odigranu utakmicu više od nekoliko rivala koji se nalaze ispod njih na tabeli.

Top Komentari

Mel_Glupson
Mančo bi mogao ostat bez lige prvaka a borili se za titulu prije par sedmica .. kaki šalajbajzeri
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi