Kieran Trippier potpisao za Atletico Madrid!

Englez karijeru nastavlja u Španiji

Kieran Trippier potpisao za Atletico Madrid! · Zvanično

Kirean Trippier je nakon silnih špekulacija konačno napustio Tottenham.

Jedno vrijeme se špekulisalo da bi 28-godišnji Englez mogao put Italije s obzirom da se vjerovalo da je u pregovorima sa Napolijem.

Međutim, posljednjih dana su se pojavile špekulacije da je Trippier blizu dogovora sa Atletico Madridom.

Sada špekulacije mogu prestati pošto su i Tottenham i Atletico Madrid potvrdili da Trippier karijeru nastavlja u španskoj prijestolnici - u dresu Jorganždija.

Kieran Trippier je sa Atletico Madridom potpisao trogodišnji ugovor, a britanski mediji vjeruju da je vrijednost transfera ovog desnog beka oko 20 miliona funti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, da će Trippier ovog ljeta napustiti Tottenham postalo je jasno kada ga trener Pochettino nije uvrstio na spisak putnika za predsezonsku turneju u Aziji.

Trippier je tako danas i zvanično postao posljednje u nizu pojačanja Atletico Madrida na ovom prelaznom roku. Prije njega su na stadion Wanda Metropolitano stigli Joao Felix, Marcos Llorente, Felipe i Renan Lodi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi