Mediji nagađali, a Kimmich otkrio pravi razlog Nagelsmannovog otkaza: Morao je otići jer..

Jasno je sve rekao

Mediji nagađali, a Kimmich otkrio pravi razlog Nagelsmannovog otkaza: Morao je otići jer..

E. Oštraković

Fudbalska javnost bila je šokirana u četvrtak navečer kada je objavljeno da je Julian Nagelsmann dobio otkaz na mjestu trenera Bayerna.

Njega je naslijedio Thomas Tuchel samo dan ankon što je objavljeno da je Nagelsmann bivši, a spominju se mnogi razlozi zbog kojih je mladi trener dobio otkaz.

Novinare je jako zanimalo kakve je atmosfera bila u svlačionici prije nego što je smjenjen Nagelsmann, a o tome je govorio Kimmich.

Iako su mediji u njemačkoj dugo govorili kako je Nagelsmann izgubio povjerenje svojih fudbalera, Kimmich je to demantovao.

"Da li smo bili nezadovoljni Nagelsmannom? Ne bih baš rekao. Nije izgubio svlačionicu", rekao je Kimmich, te je nastavio:

"Morao je otići jer nismo dovoljno pobjeđivali. U Bundesligi smo pobjedili samo pet od zadnjih deset utakmica. Nismo mi bili nezadovoljni Nagelsmannom, bili smo iznenađeni kada je dobio otkaz", rekao je Kimmich.

Oglasi

Legenda Bayerna, Markus Babbel, tvrdi da je Nagelsmannova djevojka razlog njegovog otkaza.

"Znam da je to što Nagelsmann hoda s novinarkom Bilda bila velika tema u svlačionici te ništa manji problem igračima. Jako im je smetalo što je djevojka njihovog trenera novinarka najčitanijeg medija u državi. Igrači zbog toga nisu vjerovali Nagelsmannu naprosto jer su uvijek sumnjali da će ono što mu kažu završiti u novinama", rekao je Babbel.

Navodno je to bio najveći problem, te je upravo to koštalo posla Nagelsmanna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Babbel je za Bayern igrao od 1994. do 2000. godine, te je odigrao 261 utakmicu i osvojio je tri naslvoa, dva kupa i Kup UEFA.

Za Njemačku je odigrao 51 utakmicu i osvojio je Evropsko prvenstvo 1996. godine, a sjajno je igrao i u Liverpoolu.

Top Komentari

nakopitam
Ocero ga nas Hasan jer je tako u mogucnosti
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi