Neko je napravio ozbiljan haos u Bayernu i ništa nije išlo po planu: "Stid ih je zbog svega"
Julian Nagelsmann je na klupi Bayerna proveo nepune dvije godine i uspioje osvojiti titulu prvaka Njemačke u prošloj sezoni (Foto: Screenshot)

Nikome nije bilo svejedno

Neko je napravio ozbiljan haos u Bayernu i ništa nije išlo po planu: "Stid ih je zbog svega"

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern uručio je prije nekoliko dana otkaz treneru Julianu Nagelsmannu i za novog šefa je imenovao Thomasa Tuchela. Bavarci su iznenadili fudbalski svijet odlukom o smjeni 35-godišnjeg stručnjaka, ali je neko je informaciju pustio u javnost prije nego što su je saopštili treneru i uspio je napraviti potpuni haos u klubu jer je Nagelsmann za otkaz trebao saznati tokom sastanka koji je bio zakazan u petak.

Julian Nagelsmann nakon nepune dvije godine napušta Bayern. Rukovodstvo bavarskog velikana donijelo je odluku o njegovoj smjeni i za novog trenera imenovan je Thomas Tuchel.

Iz Bayerna su na predstavljanju novog trenera saopštili kako su u ponedjeljak zajednički donijeli odluku o smjeni Nagelsmanna i da su već naredni dan kontaktirali Tuchela, koji je potom u četvrtak rekao 'da'.

Nisu iz bavarskog velikana ništa željeli iznositi u javnost. O otkazu su željeli razgovarati s Nagelsmannom lično na sastanku koji je bio zakazan za petak, no mediji su nekako saznali za odluku.

"Bilo je planirano da Nagelsmann za otkaz sazna tokom sastanka oči u oči, koji je bio zakazan za petak. Ipak, neko je priču o otkazu pustio u javnost prije nego što su mu i javili", piše novinar Raphael Honigstein i dodaje:

"U Bayernu se srame i žale zbog načina na koji se sve saznalo, ali ne i zbog odluke", zaključije Honigstein.

Oglasi

Hasan Salihamidžić tvrdi da ne zna ko je otkrio tajnu o otkazu Julianu Nagelsmannu. Vijest je u javnost pustio ugledni novinar Fabrizio Romano.

"U četvrtak navečer smo saznali da je neko sve rekao medijima. Ne znam ko je to bio. Na kraju smo pošteno postupili", rekao je Braco i potvrđuje da je sve trebalo da se desi u petak:

"Nazvali smo Juliana, rekli smo mu da ga očekujemo na sastanku u petak jer se takve odluke ne govore preko telefona. Čekali smo da Thomas Tuchel prihvati ponudu, ali je sve izašlo u javnost još i ranije".

"Pozvao sam Juliana ponovo jučer. Naravno daje razočaran. I ja sam potrešen, ali moramo raditi svoj posao. Trebat će nam vremena, ali sigurno ću ga za mjesec-dva ozvati na večeru i razgovarat ćemo. Možemo se pogledati u oči u budućnosti", istakao je Hasan Salihamidžić.

Braco je još jednom ponovio kako je bilo određenih problema unutar tima. Disciplina je bila problem.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imali smo problema, posebno s disciplinom. Julian je zaista odličan trener, ali bilo je problema. Zaista mi je žao što je sve ispalo ovako. Međutim, imamo odgovornost prema klubu", istakao je Hasan Salihamidžić.

Nagelsmann je ove sezone doveo Bayern bez poraza do četvrtfinala Lige prvaka, igrat će i četvrtfinale DFB Kupa, a trka je za trofej u Bundesligi gdje Bavarci imaju bod manje od Borussije Dortmund.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi