Kimmich pred teškim zadatkom: "Messi bolje dribra, ali Ronaldo..."

Defanzivac Bayerna

Kimmich pred teškim zadatkom: "Messi bolje dribra, ali Ronaldo..."

Defanzivac Bayerna Munchena Joshua Kimmich priznao je da je svjestan koliko će težak zadatak imati u srijedu navečer kada njegov tim bude dočekao Real Madrid u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka.

Petostruki osvajač Zlatne lopte Cristiano Ronaldo na Allianz Areni će biti najveća opasnost po gol domaćina. Već je zabio 15 golova u 10 evropskih susreta, a čovjek koji će ga čuvati upravo je Kimmich.

Ronaldo je postigao gol u svakom od svojih posljednjih 12 mečeva, zabivši 22 gola tokom tog perioda, a Kimmich smatra da Portugalac u odnosu Barceloninog Lionela Messija posjeduje sveobuhvatnije sposobnosti.

"Kada je reč o realizatorskim sposobnostima, Ronaldo je na čelu", rekao je za Bild. "Posebno u Ligi šampiona. Messi je sasvim drugačiji tip igrača, ali Ronaldo je možda kompletniji."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Messi je više dribbler, Ronaldo je igrač završnice. Ne mogu reći da je ovaj ili onaj bolji, drago mi je što mogu da svjedočim majstorijama obojice. Takav igrač kao što je Ronaldo, može se isključiti angažmanom cijelog tima. On je gol mašina, moramo se pobrinuti da ne nastavi svoj golgeterski niz.", kazao je Kimich.

Real i Bayern su ubilježili više pokušaja da ugroze gol u Lige šampiona ove sezone nego bilo koji treći tim - 173 i 169 pojedinačno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti