Kimmich rekao da je Dembele bolji od Mbappea, Muller mu odgovorio

Rasprava

Kimmich rekao da je Dembele bolji od Mbappea, Muller mu odgovorio

E. Škorić

Pomalo neobična bila je izjava Joshue Kimmicha, koji je rekao da je Ousmane Dembele bolji igrač od Kyliana M Mbappea.

Igrači Bayerna imali su zanimljivu raspravu na treningu, a vodila se oko toga ko je trenutno bolji igrač, PSG-ov Mbappe ili Barcelonin Dembele.

Kimmich je u jednom trenutku rekao da je Dembele trenutno bolji igrač od Mbappea, da bi mu iskusni Thomas Muller odgovorio:

"Razlika je onaj koji može i onaj koji radi".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Definitivno je Mbappe trenutno jedan od najboljih igrača svijeta, ali ima istine i u Mullerovim riječima - za razliku od svog sunarodnjaka iz Barcelone, ovaj supertalentovani napadač veliki je radnik i sve je usmjerio u ostvarenje svojih ciljeva, dok Dembele, čiji talent nije uopšte sporan, ipak ima svoje mane i uglavnom je riječ o njegovom mentalitetu i njegovom pomalo neozbiljnom načinu pristupanja treninzima i sportskim obavezama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi