Kina na nogama: Lavezzi ekspresno poslao izvinjenje
Foto: EPA

Uvrijedio kineski narod

Kina na nogama: Lavezzi ekspresno poslao izvinjenje

Endin Čaušević

Argentinski fudbaler Ezequiel Lavezzi ponovo se nalazi u centru pažnje sportske javnosti, ali ovaj put ne zbog visine svoje plate, već zbog vrijeđanja naroda u Kini.

Prije nekoliko dana objavljena je informacija da je Lavezzi najplaćeniji fudbaler na svijetu iako ne pruža baš blistave partije u dresu Hebei Fortune. Ipak, svega nekoliko dana kasnije argentinski igrač je šokirao kinesku javnost fotografijom koja se pojavila u zvaničnom albumu igrača ovog kluba.

Naime, Kinezi su ovu sliku protumačili kao ismijavanje, a kada pogledate sliku shvatit ćete i zašto. Mnogi su zatražili od kineske vlasti da žestoko kazne Argentinca, te da ga protjeraju iz Kine. Međutim, Lavezzi je ekspresno poslao izvinjenje i čini se da je malo smirio strasti.

"Na zahtjev kineske Superlige slikali smo se za zvanični album kluba. Imali smo instrukcije od fotografa jer smo željeli da fotografije budu zanimljive. Pravili smo smiješne face i ono što nam je on govorio. Nisam imao namjeru da uvrijedim kineski narod i izvinjavam se zbog toga. Sretan sam što sam dio ovog kluba i što živim u Kini. Duboko se izvinjavam svima zbog ove slike i u budućnosti ću biti dosta pažljiviji", rekao je Lavezzi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi