Pobijedili samo jednu utakmicu u sezoni i uspjeli ostati u ligi

Nestvarna situacija

Pobijedili samo jednu utakmicu u sezoni i uspjeli ostati u ligi

M. Šljivak

Da je koronavirus napravio potpuni haos u svijetu fudbala to je već svima jasno, ali nesretni virus koji je odnio stotine hiljada života je na kraju spasio ekipu Tianjin Tede da ne ispadne iz kineske Superlige.

Ovaj klub je ove godine dobio jednu jedinu utakmicu u prvenstvu i zahvaljujući toj pobjedi su ostali u ligi, te će i dalje biti član društva najboljih klubova.

Tianjin je bio na samom dnu tabele sa samo tri boda iz 14 odigranih mečeva. Imali su tri remija i 11 poraza, pa im u doigravanju za opstanak niko nije davao šanse.

Međutim, jedna jedina pobjeda im je bila dovoljna da izbore status superligaša i naredne sezone. Prije nekoliko dana pobijedili su Shenzhen sa 2:0, a danas su golom Felixa Bastiansa došli do remija u revanšu (1:1) i tako su ostali u ligi.

Teško da će se ovako više ponoviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi