Njemački drugoligaš pregazio kineske bogataše

St. Pauli nemilosrdan prema Tianjin Tedi

Njemački drugoligaš pregazio kineske bogataše

M. Šljivak

Kineski timovi ulažu ogroman novac u dovođenje evropskih fudbalera, ali ni to im ne pomaže u susretima protiv ekipa sa Starog kontinenta, pa makar to bile i drugoligaški timovi.

Dokaz da novac može kupiti igrača, ali ne i talenat je prijateljski meč između njemačkog drugoligaša St. Paulija i kineskog tima Tianjin Teda, kojeg je član Cvajte dobio sa uvjerljivih 6:2.

Potpuno je deklasiran kineski tim u ovom susretu. Imali su vodstvo od 3:0 nakon 27 minuta igre, da bi golom novog pojačanja Johna Obija Mikela i Wanga Donga Tianjin Teda došla do 3:2 na poluvremenu.

Međutim, tu im je bio kraj. Nastavak susreta donosi još tri gola u njihovoj mreži za konačnih i uvjerljivih 6:2.

Pored Mikela za kineski tim je igrao i bivši igrač Ajaxa Nemanja Gudelj.

Prijateljski meč:

St. Pauli - Tianjin Teda 6:2

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi