Kineska Super liga počinje 18. aprila?
Igrači Wuhan Zalla tokom jednog od treninga u Španiji

Stvari se polako vraćaju u normalu

Kineska Super liga počinje 18. aprila?

Koronavirus od kojeg danas strahuje Evropa pojavio se prvo u Kini, žarište je bio grad Wuhan.

Još uvijek nije potpuno jasno kako je došlo do stvaranja virusa sa kojim se čovječanstvo još nije srelo, a posljednje teorije su u čitavu priču uplele i Amerikance.

Bilo kako bilo, epidemija koronavirusa u Kini se smiruje, pa se već razmišlja i o povratku "u normalu", što znači i nastavak sportskih takmičenja.

Navodno je Fudbalska asocijacija Kine spremna izdati naredbu za početak takmičenja u Super ligi - prve utakmice bi se, također navodno, trebale odigrati 18. aprila.

Nova sezona Super lige je trebala početi 22. februara, ali je zbog straha od širenja koronavirusa početak takmičenja odgođen "na neodređeno".

Čitava Kina se našla pod agresivnim mjerama u cilju suzbijanja epidemije, država je zatvorena i ljudi onemogućeni u prelaženju granice - u bilo kojem pravcu.

Nekolicina kineskih superligaša je pobjegla iz Kine kako bi izbjegla širenje virusa unutar ekipe, pa je tako prvak Guangzhou Evergrande otputovao za Dubai, Wuhan Zall u Španiju itd.

Kineski klubovi se sada žele vratiti kući, ali će vrlo vjerovatno ekipe i osoblje morati u izolaciju po povratku u Kinu što će im otežati pripreme za početak takmičenja.

Top Komentari

Ne vijerujem u ovu vijest, prica za malu dijecu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi