Kinezi kupili još jedan tim iz Premiershipa
Foto: EPA

Preuzeli 80 posto kluba

Kinezi kupili još jedan tim iz Premiershipa

Kineski biznismen Jisheng Gao i njegova porodica završili su posao oko kupovine 80 posto Southamptona.

U januaru, Gaova tvrtka Lander Sports Development saopćila je da je sporazum dogovoren, no preuzimanje je obavljeno jučer.

"Ovo je početak novog i uzbudljivog poglavlja našeg kluba", rekla je Katharina Liebherr, koja je naslijedila "Svece" od svog pokojnog oca Markusa 2010. 

Liebherr je izjavila kako obitelj Gao dijeli Southamptonove "vrijednosti i ambicije".

Objavljeno je kako obje strane imaju puno povjerenje u predsjednika kluba Ralpha Kruegera i njegov upravni odbor.

"Čast mi je biti suvlasnik Southamptona uz Katharinu Liebherr, koja je zajedno sa svojim ocem dobro vodila klub" - rekao je Gao.

Engleski klubovi Aston Villa, Birmingham, Wolves, Reading i West Brom već imaju kineske investitore, kao i talijanski AC Milan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

2015. Manchester City je također prodao 13 posto udjela konzorciju kineskih investitora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi