Kinezi nisu naivni: Zanimljiva klauzula u Tevezovom ugovoru

Argentinac se možda ne snađe u Kini

Kinezi nisu naivni: Zanimljiva klauzula u Tevezovom ugovoru

Argentinski napadač Carlos Tevez nedavno je završio sve detalje oko prelaska u kinesku ligu, odnosno ekipu Shanghai Shenhua.

Tevez će, prema tvrdnjama inostranih medija, postati najplaćeniji fudbaler na svijetu te će zarađivati gotovo nestvarnih 615.000 sedmično, ali Kinezi su u ovaj ugovor stavili i jednu klauzulu koja dokazuje da oni nisu baš tako naivni.

Čelnici Shanghai Shenhue su mislili na sve pa i na adaptaciju Teveza na kinesku ligu. Argentinac je potpisao ugovor na dvije godine, ali navodno će mu biti dopušteno da se vrati na Bomboneru poslije jedne godine ugovora ukoliko mu ne bude odgovarala kineska liga.

Boca će u tom slučaju morati isplatiti kineskoj ekipi 60 posto novca kojeg su dobili za njega, odnosno 4,8 miliona funti što sigurno nije malo obzirom da argentinski klubovi nemaju ni približno toliko novca kao kineski.

"Ugovor omogućava Tevezu da se vrati ukoliko se ne navikne na život u Kini od sada do novembra naredne godine, Ali to je ovako...može se penzionisati ili vratiti u Kinu, ukoliko ode u drugi klub morat će ga prodati. To je specijalno odobrenje zbog Boce, ali i njega samog", rekao je Tevezov agent Adrian Ruocco.

Podsjetimo da će se Tevez u Kini pridružiti nekadašnjim velikim zvijezdama evropskog fudbala poput Lavezzija, Jacksona Martineza i Oscara, a novom klubu će se priključiti 12. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi