Kinezi su za vikend gledali jedan evropski meč: Imali su razloga za uživanje!

Wu Lei pogodio u pobjedi svog tima

Kinezi su za vikend gledali jedan evropski meč: Imali su razloga za uživanje!

Samir Mlaćo

Espanyol je savladao Valladolid 3:1, a ovaj susret će vječno pamtiti kineski napadač Wu Lei.

Ovaj napadač je stigao iz kineskog Shangaija ove zime za dva miliona eura u Espanyol.

Postigao je treći pogodak za svoj tim u 65. minuti, a španski mediji ističu da je njegovim dolaskom i sama gledanost španske Primera lige povečana u Kini.

Naime, više od 40 miliona Kineza pratilo je nastup Leija, koji je bio sretan zbog dobre igre, pogotka i pobjede svog tima.

Wu Lei je prošle sezone bio najbolji strijelac kineske Superlige sa 27 postignutih pogodaka čime je uspio zasjeniti brojne velike zvijezde iz Evrope i Južne Amerike koje nastupaju u Kini. Iako je sa svojih 27 godina već dovoljno iskusan, angažman u Espanyolu će mu biti prvi u Evropi.

S obzirom da je Espanyol u kineskom vlasništvu, Wu Lei je i marketinški potez predsjednika kluba iz Barcelone koji njegovim dovođenjem želi namaći i dodatnu zaradu od kineskih kompanija koje sponzorišu Espanyol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj nogometaš je prozvan kineskim Maradonom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi