Villarreal prokockao prednost od 2:0 i osvojio samo bod protiv Espanyola

I dalje na pretposljednjem mjestu

Villarreal prokockao prednost od 2:0 i osvojio samo bod protiv Espanyola

E. Čaušević

Fudbaleri Villarreala ispustili su sjajnu šansu da konačno dođu do pobjede jer su prokockali prednost od 2:0 protiv Espanyola, a meč je na kraju završen 2:2.

Villarreal se nalazi u veoma teškoj situaciji ove sezone i sigurno da navijači nisu mogli očekivati da će se njihov tim boriti za opstanak. Domaći već dugo vremena čekaju pobjedu i činilo se da će do nje doći danas protiv Espanyola, no uspjeli su prokockati vodstvo od 2:0.

Žuta podmornica je bila dosta bolja u prvom poluvremenu i stvorila dosta problema Espanyolu. Domaći su to iskoristili u 37. minuti kada su došli do prednosti od 1:0, a u listu strijelaca upisao se Iborra.

Villarreal je nastavio u dobrom tempu i u nastavku, te su u 64. minuti uspjeli izboriti penal. Odgovornost je preuzeo iskusni Santi Cazorla koji je pogodio za 2:0 i činilo se da je u ovom meču sve riješeno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, Espanyol je tek tada zaigrao. Desetak minuta kasnije gosti su smanjili na 2:1 kada je svoju mrežu zatresao Bonera, a u 81. minuti su poravnali na 2:2. Spektakularan gol s desne strane postigao je Rosales koji je loptu poslao u rašlje Villarreala za konačnih 2:2.

Villarreal je i dalje pretposljednji sa 19 bodova, dok je Espanyol sada na 14. mjestu sa šest bodova više od današnjeg protivnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi