Kinezi u junu počinju sezonu, a igrači će biti detaljno testirani

Život se vraća u normalu u ovoj zemlji

Kinezi u junu počinju sezonu, a igrači će biti detaljno testirani

E. Čaušević

Nova fudbalska sezona u Kini trebala je početi 22. februara, ali je odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Koronavirus se pojavio upravo u Kini krajem prošle godine, te se širio velikom brzinom. Takmičenje u kineskoj Superligi trebalo je početi 22. februara, ali su čelni ljudi ove lige bili primorani da prolongiraju početak sezone.

Međutim, situacija s koronavirusom se itekako smirila u Kini prethodnih sedmica, te se život polako vraća u normalu. Uveliko se priča i o početku sportskih takmičenja, a naravno fudbal je u prvom planu.

Kako pišu tamošnji mediji Fudbalski savez Kine već neko vrijeme razgovara s klubovima oko početka sezone, a najrealnije opcije su da takmičenje starta u junu.

Utakmice će se u početku igrati pred praznim tribinama, a igrači i ostali uposlenici svih klubova će biti detaljno testirani prije početka sezone. Testiranja bi mogla početi već naredne sedmice, a plan je da se svaki igrač testira tri puta do početka sezone.

Također, klubovima će se vjerovatno dozvoliti da vrate igrače koji su napustili Kinu prije totalne blokade ove zemlje. No, oni će svi morati u karantin, a potom će biti testirani prije nego što dobiju dozvolu da se priključe ostatku ekipe.

Klubovi u Kini već su počeli s treninzima u manjim grupama što je svakako odličan znak da se bliži početak sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti