Taman kad se kinesko prvenstvo trebalo nastaviti zarazio se prvi fudbaler

Liga ponovo pod upitnikom

Taman kad se kinesko prvenstvo trebalo nastaviti zarazio se prvi fudbaler

Koronavirus u Kini je doveden u kontrolisano stanje i ono najgore je prošlo.

Ljudi uskoro počinju ponovo normalno da žive i ekipe se vraćaju u Kinu kako bi počele s treninzima pred nastavak prvenstva, ali čini se da je to sada dovedeno u pitanje.

Obzirom na smireniju situaciju u Kini, Superliga i niže lige trebale su se nastaviti sredinom aprila, ali pojavio se prvi slučaj zaraze među igračima i sada je to novi problem.

Kako prenose inostrani mediji, zaražen je jedan neimenovinai igrač drugoligaša Meizhou Hakke. On je prvi igrač u Kini kod kojeg je ustanovljen ovaj virus i to nakon što se vratio s ostatkom tima s Tajlanda gdje je klub trenirao dok je situacija u Kini bila haotična.

Inače, svi klubovi iz Kine su otišli van zemlje jer je prvenstvo prekinuto početkom februara i normalno su trenirali u drugim zemljama Evrope i Azije.

Zato postoji nada da će prvenstvo ipak biti nastavljeno jer pomenuti igrač nije zarazu dobio u Kini.

Iako ime igrača nije zvanično poznato, mediji otkrivaju da se radi o brazilskom igraču Doriju.

Svemu dodajmo da u Kini trenutno ima 80.000 zaraženih građana, a život je izgubilo ukupno 3200 ljudi. Ipak, situacija je stavljena gotovo pod potpunu kontrolu obzirom da se danas nije pojavio ni jedan novi slučaj u gradu Wuhanu iz kojeg je i krenuo koronavirus u svijet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi