Bayernu se ponavlja 'slučaj Alaba': Coman postavio nerealne zahtjeve
Foto - EPA

Želi više novca

Bayernu se ponavlja 'slučaj Alaba': Coman postavio nerealne zahtjeve

M. Šljivak

Minhenski Bayern ostao je bez Davida Alabe koji će ovog ljeta vjerovatno postati novi član Real Madrida.

Bavarski velikan nije uspio dogovoriti produžetak saradnje sa austrijskim defanzivcem, koji je na kraju odlučio da ode iz kluba i to kao slobodan igrač.

Njegovim stopama mogao bi i Kingsley Coman, koji od kluba traži povećanje plate, iako zarađuje osam miliona eura godišnje.

Comanov ugovor ističe 2023. godine. On nema namjeru da produži saradnju ako mu ne bude ponuđen veći ugovor, ali Bayern to za sada nema namjeru učiniti.

Ovaj krilni fudbaler koji će uskoro proslaviti 25. rođendan ima primamljivu ponudu Manchester Uniteda. Crveni đavoli mu nude 12 miliona eura neto godišnje i to je plata koju traži i od Bayerna.

Međutim, rukovodstvo Bayerna za sada nije spremno da mu daje drastično povećanje plate, pa neće biti nikakvo iznenađenje ako Coman zatraži transfer ili sačeka januar 2023. godine kako bi potpisao ugovor sa drugim timom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Francuski fudbaler je član Bayerna od 2015. godine. Stigao je iz Juventusa i u Minhenu je osvojio apsolutno sve.

U proteklih šest godina odigrao je 138 utakmica i postigao je 31 pogodak, a ovaj učinak nije veći zbog brojnih povreda koje je imao.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fele
Odma na transfer listu pa nek mu Manchester daje 12 miliona.
9 1
miki30
Nek ide, šta fali. Idi u City, il PSG oni nude dobre plate..
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi