Kiprani daju 1000 ulaznica za bh. navijače

Pilav boravio na Kipru

Kiprani daju 1000 ulaznica za bh. navijače

Edmir Škorić

Bh. nogometna reprezentacija na Kipru 13. oktobra igra vjerovatno odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Puno toga ovisit će, jasno, i o utakmici tri dana ranije protiv Walesa, no na Kipar u svakom slučaju idemo sa željom da pobijedimo i eventualni izborimo baraž.

Povodom ove utakmice, na Kipru je boravio sekretar bh. reprezentacije Elmir Pilav, koji je obišao hotele gdje bi eventualno mogla odsjesti naša reprezentaciji, ali i stadion u Nikoziji gdje bi se trebao igrati susret.

Pilav se također sastao i sa čelnicima Kiparskog saveza, razgovaralo se o organizaciji utakmice, pa je dogovoreno da navijačima našeg tima pripadne 1000 ulaznica, s tim da su Kiprani, po potrebi, spremni da ustupe još ulaznica.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Užasno je vruće, 42 stepena je bilo u Nikoziji kada sam tamo boravio. Naravno, za mjesec dana će vremenski uslovi biti nešto bolji, ali sigurno je da neće biti idealni za igru. Teren nije u dobrom stanju, pošto na njemu svoje utakmice, kako u domaćem prvenstvu, tako i evropskim kupovima igra više klubova", istakao je Pilav za SportSport.ba i dodao:

"Dogovoreno je da našem Fudbalskom savezu bude ustupljeno 1000 ulaznica, uz mogućnost da se taj broj poveća ukoliko bude interesa. Reprezentacija će sletjeti na aerodromu u Larnaci, a bit će smještena u Nikoziji".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti