Koji smo svjetski rekord postavili protiv Andore?

Sjećamo ih se po dobrom

Koji smo svjetski rekord postavili protiv Andore?

Dž. Mrakić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Zenici, sa početkom u 20:45 sati, ugostiti selekciju Andore. 

Utakmica će se odigrati u okviru 8. kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine, a ne treba posebno isticati da su nam do kraja kvalifikacija potrebne sve tri pobjede, pa tako i ova protiv Andore.

Inače, 28. marta ove godine gostovali smo kod večerašnjih gostiju koje smo dobili 3:0, a trostruki strijelac bio je Edin Džeko.

Ono što je zanimljivo jeste to da je trostruki asistent bio Senad Lulić. Nije moguće doći do podataka da li su Džeko i Lulić stvarno rekorderi po ovom parametru, ali teško da je nekome prije našeg dvojca pošlo za rukom da na jednoj kvalifikacijskoj utakmici tri puta u akciji kod pogotka učestvuju dva ista nogometaša – i to u jednom pravcu (Lulić asistent, Džeko strijelac).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pogledajte kako je to izgledalo u Andori:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.