Kitanović: TOŠK zaslužuje vrh tabele, u Kupu ćemo dati maksimum

Prvotimac federalnog prvoligaša priželjkuje u Tešnju FK Sarajevo

Kitanović: TOŠK zaslužuje vrh tabele, u Kupu ćemo dati maksimum

S. Mlaćo

Aleksandar Kitanović se već u prvom dijelu sezone Prve lige FBiH pokazao kao veliko pojačanje za NK TOŠK. Kitanović je bio standardan, propustio je tek jedan meč, a dodao po jedan pogodak i asistenciju.

Vjeruje da će TOŠK nastaviti sa dobrim igrama u drugom dijelu sezone, a zadovoljan je kako protiču pripreme.

"Pripreme idu po planu i zadovoljni smo. Nema povreda, a to je ono najbitnije. Imamo veoma korektne uslove, radimo i u balonu. Najteži dio smo prošli i sada preostaje da se dodatno uigramo jer imamo novih igrača", kaže Kitanović za SportSport.ba.

TOŠK je prvi dio sezone završio na šestom mjestu.

"TOŠK zaslužuje gornji dio tabele. Imamo dobru ekipu, sve su to dobri momci i uz naše zalaganje na svakom meču uspjeh sigurno neće izostati".

U Tešanj je stigao iz bijeljinskog Radnika, a definitivno možemo reći da se radi o nogometašu koji ima svoje mjesto u većini premijerligaških ekipa.

"Očekujem da nastavim sa dobrim partijama koje sam pružao u prvom dijelu. Naravno da mi je cilj podići nivo igre za stepenicu više i tako pomoći svojoj ekipi".

Priznaje da mu godi velika podrška navijača koju ima njegov tim.

"Navijači su zaisa posebna priča. Uvijek su uz nas i ovim putem im se zahvaljujem. Radi njih moramo uvijek davati maksimum i svih 90 minuta uvijek biti maksimalno borbeni".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK TOŠK će se sutra naći u žrijebu parova za četvrfinale Kupa BiH. Naš sagovornik je bio jasan.

"Voljeli bi da to bude premijerligaš. Možda FK Sarajevo. Radi nas, ali i naših vjernih navijača. To bi sigurno bio spektakl u Tešnju. Dobili smo već u Kupu GOŠK-a, te pokazali da možemo igrati i sa premijerligašima. Bez obzira ko bude rival, naše je da pružimo maksimum, uz naravno respekt prema svakoj ekipi", dodao je prvotimac NK TOŠK Aleksandar Kitanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti