KK Burch deklasirao KK Gradina Tešanj

Ubjedljiva pobjeda košarkaša Burcha

KK Burch deklasirao KK Gradina Tešanj

Endin Čaušević, foto: A. Berbić

Košarkaši Burcha večeras su na svom parketu deklasirali Gradinu iz Tešnja (101:57) u okviru 15. kola A1 lige.

Burch je danas lakše od očekivanog stigao do šeste pobjede ove sezone u A1 ligi. Domaći košarkaši deklasirali su goste iz Tešnja koji su u večerašnjoj utakmici postigli skoro duplo manje poena.

Domaći su sjajno otvorili utakmicu i u prvoj četvrtini postigli su čak 35 poena, dok su gosti ubacili 13 poena. U drugoj dionici ponovo je Burch bio dominantan (21:11).

Drugo poluvrijeme domaći košarkaši iskusno su čuvali prednost. U trećoj četvrtini slavili su sa sedam poena razlike (27:20), dok su posljednju dionicu ove utakmice dobili sa pet poena razlike (18:13), za konačnih 101:57.

Burch sada ima šest pobjeda i devet poraza i nalazi se na devetom mjestu, dok je tešanskoj Gradini ovo već 12 poraz u ovoj sezoni i nalaze se na pretposljednjem mjestu A1 lige.

A1 liga, 15. kolo:

KK Burch - KK Gradina Tešanj 101:57

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti