Klaassen: U Engleskoj se sve vrti oko novca, drago mi je što sam otišao

Iskritikovao engleski fudbal

Klaassen: U Engleskoj se sve vrti oko novca, drago mi je što sam otišao

Holandski veznjak Davy Klaassen je prošle godine stigao u Everton kao veliko pojačanje iz Ajaxa za 27 miliona eura, ali je već ovog ljeta prodan u Werder za upola manji iznos.

Za vrijeme boravka u Engleskoj, Klaassen se nije naigrao, pa ni snašao u novoj sredini. U Premier ligi je startao samo tri puta i to početkom sezone, nakon čega je u potpunosti pao u drugi plan.

Za 25-godišnjeg Holanđanina je bila najbolja opcija da ode u neki drugi klub a to je, kako i sam kaže, jedva čekao.

"U Engleskoj se nisam snašao. Tamo se sve vrti oko novca, klubovi imaju toliko para da mogu kupovati sve što požele i kako požele. Meni se to nije svidjelo. U Njemačkoj je drugačije, ovdje klubovi ne raspolažu s tolikim novcem i više se brinu o razvoju nekih novih ideja, fudbalske filozofije... Na neki način, prelazak u Werder je za mene korak koji me vraća korijenima fudbala", iskren je bio Klaassen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Davy Klaassen je ponikao u Ajaxu, za koji je nastupao do prošle godine kada je sa svojim tadašnjim klubom stigao do finala Evropske lige i to kao kapiten. Uslijedila je loša epizoda u Evertonu, a vidjet ćemo kako će se snaći u Njemačkoj.

Top Komentari

black and red
Sto nevrati pare ljudima....ni u njemackoj nece bit bolji....krs od igraca
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi