Kladiničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Parovi za srijedu

Kladiničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za srijedu, 9. mart 2016. godine.

Bosna i Hercegovina: Četvrtfinale nacionalnog Kupa

18:00   Borac Banja Luka - Željezničar - tip X, under 2,5

Danas je u analizi i jedna utakmica iz BiH. Radi se o drugoj derbi utakmici četvrtfinala Kupa BiH između Borca i Željezničara koji putuje u Banja Luku sa znatno izmijenjenim timom. 

Prva proljetnja utakmica na Grbavici je ulila mnogo optimizma u tim Edisa Mulalića, ali otrježnjenje je stiglo odmah u drugom kolu u Mostaru. Borac je nastavio lošu igru iz prvog dijela sezone i vrlo teško će ostati u društvu najboljih, ali ipak Kup je izazov i često se dešavaju i neočekivane stvari. 

Naša preporuka za ovaj meč će biti tip X i manje od 2,5 golova. 

Francuska: Ligue 1 

18:30   GFC Ajaccio - Marseille - tip X, under 2,5

# tim u p n i + / -  bod
13. Marseille 28 8 13 7 38:39 37
18. GFC Ajaccio 28 6 11 11 29:39 29


Jedna od najlošijih sezona tima sa Velodroma posljednjih godina. Vjerovatno u klubu svi jedva čekaju da se sezona završi i da se krene u rekonstrukciju tima. Podatak da su na svom terenu zabilježili samo dvije pobjede je dovoljan sam za sebe.

Domaći imaju isti bodovni saldo na svom terenu i grčevito se sada bore za opstanak. Obje ekipe imaju po tri neriješena susreta u posljednjih pet kola.

Ovdje možemo mirne duše preporučiti tip X i manje od 2,5 golova, jer obje ekipe imaju u rubriku neriješeno upisan najveći broj mečeve.  

Evropa: Liga šampiona - Play Offs 

20:45   Chelsea - Paris SG - tip 2, over 2,5

Radi se o revanš utakmici Lige šampiona koja nije dala odgovore u prvom susretu na pitanje sudionika u narednoj rundi.  Iako je PSG bio veliki favorit ovog dvomeča, Chelsea je golom u gostima ostao u igri.

Ipak, Hiddinkovim izabranicima ne cvjetaju ruže ove sezone, iako su popravili katastrofalnu situaciju sa početka sezone.

Preporuka je da igrate tip 2 i više od 2,5 golova. Iako bi sve ukazivalo na suprotnu prognozu, Chelsea će morati da krene po gol koji obezbjeđuje prolaz, ukoliko ga postignu brzo, onda i PSG mora da se otvara. Obje ekipe su pokazale u prvom duelu da im odbrane nisu jača strana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi