Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Šansa da pobijedite kladionicu

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za četvrtak, 3. mart 2016. godine.

SPAIN: Primera Division
20:30   Espanyol - Betis - tip 2, over 2,5

# tim u p n i + / -  bod
13. Betis 26 6 10 10 21:36 28
14. Espanyol 26 8 4 14 26:50 28

Obje ekipe se nalaze vrlo blizu zone ispadanja i još nisu prebrodili brige oko opstanka u Primeri. Domaći su se malo trgnuli nakon dvije vezane pobjede, a sa druge strane gosti imaju tri neriješene utakmice u nizu.

I dok gosti imaju u koloni neriješeno čak deset utakmica, domaći imaju samo četiri. Kako domaći igraju uglavnom na sve ili ništa, moguće da prisustvujemo odličnoj utakmici. Preporuka će biti tip 2 i više od 2,5 golova.

Ovaj tip je ponuđen radi mnogo kvalitenije igre Betisa u gostima i radi 50 primljenih golova Espanyola.

ROMANIA: Romanian Cup 
19:30   Din. Bucuresti - Steaua Bucuresti - tip X, under 2,5

Kada se u rumunskom Kupu sastanu dva najveća tamošnja kluba, to nam obećava pravu bitku na terenu. 

Kada su to i najveći gradski rivali uz to, onda se radi o vječitom derbiju u kojem se, osim na rezultat, igra i za prestiž. Obje ekipe su u prethodnoj fazi prošle minimalnim pobjedama, pa se očekuje tvrda utakmica i sada.

Preporuka tip X, i manje od 2,5 golova. Važnost utakmice sve govori sama za sebe. Ovakve utakmice su podložne žustrim startovima, pa ne bi iznenadilo i da vidimo dosta žutih i po koji crveni karton.

DENMARK: Superliga 
20:00   Midtjylland - FC Copenhagen 

# tim u p n i + / -  bod
1. Copenhagen 18 11 5 2 32:13 38
3. Midtjylland 18 9 5 4 27:15 32

Dva najuspješnija tima posljednjih godina se sreću na početku proljetnjeg djela sezone u Danskoj. I sam pogled na tabelu nam govori da se radi o klubovima koji igraju otvoreno, mada smo ranije gledali dosta više golova u Danskoj.

Nekako je ova sezona diljem svijeta posvećena odbranama, pa mnogo golova ne viđamo više ni u Brazilu, Danskoj, Holandiji. Jedini bastion za ljubitelje golova je ostala stara dobra Norveška.

Naša preporuka je tip X i manje od 2,5 golova, jer se radi o prvoj utakmici nakon pauze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi