Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U našoj rubrici posvećenoj kladionici donosimo vam tri prijedloga za četvrtak, 28. januar.

ICELAND: Reykjavik Cup 

22:00   Fjolnir - Fram tip 2, over 2,5

tim u p n i gr bod
2 Fjlonir 2 1 0 1 8:5 3
3 Fram 2 1 0 1 3:2 3

Treća utakmica ovogodišnjeg Rejkjavik kupa donosi nam duel Fjolnira i Frama. Obje ekipe igraju u grupi B i imaju polovičan uspjeh nakon dva kola, po pobjedu i poraz. Fjolnir je nakon velike pobjede 8:1 u prvom kolu, doćivio poraz od 4:0 u drugom, tako da je pokazao da je prva utakmica samo trnutni bljesak. Fram je nakon prvobitnog poraza od 2:1 zabilježio pobjedu od 2:0.

Naša preporuka je tip 2 i više od 2,5 golova, jer sve drugo na Islandu je naravno iznenađenje. 

 

NETHERLANDS: Eredivisie 

18:30   Roda - Utrecht tip X, under 2,5

tim u p n i gr bod
7 Utrecht 19 9 5 5 33:26 32
14 Roda 19 4 7 8 15:31 19

Stari rivali iz najače holandske lige sastaju se u zaostaloj utakmici 20. kola. Domaćima pobjeda obezbjeđuje nešto mirniji nastavak borbe za opstanak, dok se gosti nadaju jednom od mjesta u "Evropi" iduće sezone. Uzmemo li u obzir fantastičan niz Utrecht-a u posljednjih pet kola, sa samo jednim remijem i nizom pobjeda, domaćima če biti veoma teško.

Naša preporuka je tip X i manje od 2,5 golova, iako je holandska liga poznata po velikom broju golova.

SPAIN: Copa del Rey 

21:00   Las Palmas - Valencia tip 2, over 2,5

Iako se činilo da Valencia može lako da dođe do finala Kupa kralja ove godine i tako spasi sezonu, prvi meč je pokazao da to neće biti lako. Las Palmas je također vidio svoju šansu i ostvario veoma dobar rezultat na Mestalji. Trenutak odluke se približio u revanšu i sve će biti jasno u drugih 90 minuta, ne bude li produžetaka.

Preporuka je tip 2 i više od 2,5 golova. Možda je ovo iznenađenje, ali svakako bi golom u gostima Valencia otvorila i domaćina, što moće dovesti do velikog broja golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi