Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Parovi za srijedu

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za ponedjeljak, 24. februar 2016. godine.

EUROPE: Europa League - Play Offs 
18:00   Braga - Sion - tip 1, over 2,5

Nakon pobjede u prvoj utakmici dvomeča sa Sionom, momčad Brage treba da sačuva veliku prednost. Gosti nemaju šta da čuvaju i ako žele u narednu fazu takmučenja moraju da igraju na sve ili ništa. Sve ovo obećava otvorenu utakmicu. Gostima su potrebna dva gola u svakom slučaju, jer i sa pobjedom od 1:0 ne bi dobili ništa.

Naša preporuka je više od 2,5 golova, jer kada se gosti otvore ostaje puno prostora za domaće, koji su svakako kvalitetnija ekipa. Tip 1 je vjerovatni ishod ovog meča.

ENGLAND: Championship 

20:45   Derby - Blackburn - tip X, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
6. Derby 32 14 12 6 43:28 54
19. Blackburn 30 7 13 10 28:27 34

Ova dva rivala su se često sastajala i u najjačem rangu ostrvskog fudbala. Sada su neka druga vremena, a i ambicije u Championshipu su različite.

Dok se domaćin bori za mjesto u doigravanju za elitno takmičenje, gosti se bore za opstanak. Iako Blackburn drži stvari još uvijek u svojim rukama biće to teška borba.

Gostima bi bod bio ogroman, a domaćinu igra samo pobjeda. Naš prijedlog je tip X i manje od 2,5 golova. Obje ekipe imaju veliki broj neriješenih susreta, pa mogli bi da nastave tu tradiciju.

COSTA RICA: Primera Division - Torneo de Verano 
22:00   Belen - Zelendon

# tim u p n i + / - bod
4. Belen 9 5 3 1 12:5 18
5. Zelendon 9 5 2 2 17:10 17


Malo egzotike za kraj. Costa Rica je jedna od zemalja koja se sve češće spominje na globalnom nivou. Tome su doprinjele i odlične igre ove male karipske reprezentacije, no ipak je njihovo prvenstvo slabijeg kvaliteta.

Ova dva protivnika su stari rivali iz elitne lige. Iako je tek polovina prvenstva, timovi se bore za 4. mjesto koje vodi u play-off. Naš savjet je tip 2, i više od 2,5 golova. Iako domaćin ima fantastičnu seriju u posljednjih pet kola, gosti su postigli pet golova više u dosadašnjem dijelu prvenstva, pa ćemo im dati malu prednost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi