Tri dnevna savjeta za kladioničare

Kladioničarski kutak

Tri dnevna savjeta za kladioničare

V. Elez

U našoj rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za srijedu, 17. februar 2016. godine.

EUROPE: Champions League - Play Offs 
20:45   AS Roma - Real Madrid - tip 2, over 2,5

Stigla je utakmica odluke za obje momčadi. Oba rivala ne blistaju baš u ovoj sezoni i ovu utakmicu će staviti iznad svega. Roma je ušla u sezonu sa velikim ambicjama, ali se pokazalo da one ne stoje na realnim temeljima i gledamo iz nedjelje u nedjelju kako se muče i sa znatno lošijim protivnicima.

Real je s druge strane promjenom trenera dobio novi kvalitet, ali je pitanje koliko će vremena proći dok se sve ideje sprovedu u djelo.

Naša preporuka je tip 2 i više od 2,5 golova. Real je mnogo kvalitetnija ekipa, ali to treba da dokaže i na terenu, dok bi Romi možda rano ispadanje pomoglo da se malo konsoliduje u prvenstvu.

EUROPE: Champions League - Play Offs 
20:45   Gent - Wolfsburg - tip 1, over 2,5

Mnogi su očekivali da ova dva protivnika okončaju svoju evropsku priču u grupnoj fazi takmičenja, ali ispostavilo se da oni ne misle tako. Još kada su izvučeni parovi play-off runde, bilo je jasno da će se evropski san za jednu od ove dvije ekipe nastaviti i u narednom kolu.

Svakako je njemačka Bundesligakvalitetnije takmičenje, ali "nekako s proljeća" Wolfsburg je izgubio na ubojitosti koju je imao jesenas. Naša preporuka će biti tip 1, i više od 2,5 golova. 

ARGENTINA: Primera Division
21:00   Newells Old Boys - Racing Club - tip X, manje od 2,5

# tim u p n i + / - bod
10. Racing Club 2 0 1 1 3:4 1
15. Newells Old Boys 2 0 0 2 1:4 0

Početak sezone za oba prekaljena prvoligaša bi se mogao svesti na jednu riječ, katastrofa. U četiri odigrane utakmice ukupno samo jedan bod gostiju. Prosječno primaju po dva gola. Dakle, utakmica za "vađenje".

Kako je situacija teška u oba kluba, a duga je sezona pred njima možemo očekivati tvrdu utakmicu. Sistem takmičenja u ovoj ligi je ove godine takav da učestvuje 30 klubova podijeljenih u dvije grupe.

Preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Ni jedan od protivnika se nije pokazao kao efikasan, pa sumnjamo da će to preokrenuti u direktnom okršaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi