Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Parovi za četvrtak

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za četvrtak, 25. februar 2016. godine.

EUROPE: Europa League - Play Offs
21:05   Olympiakos Piraeus - Anderlecht 

Revanš utakmice play-off faze takmičenja u Evropskoj ligi će nam donijeti odgovore na pitanja ko prolazi dalje.

Jedan od mečeva gdje je vrlo neizvjesno je i grčko-belgijski derbi. Anderlecht je u prvom meču stekao prednost, iako po igri je lako moglo biti i drugačije. Ipak grci nisu postigli pogodak u prvom meču i sada imaju težak zadatak da pobijede sa dva gola razlike.

Naša preporuka je tip 1 i manje od 2,5 golova, jer bez sumnje Grci su kvalitetniji i tradicionalno "šktri" na golovima. 

EUROPE: Europa League - Play Offs
21:05   Tottenham - Fiorentina 

Prvi meč je umjesto odgovora, ponudio samo nova pitanja. Englezi su postigli gol u gostima i time odškrinuli vrata prolaska u sljedeću fazu. Naravno da se "viole" neće predati, pa ćemo imati interesantnu utakmicu.

Svakako da će se igrati poziciona igra do eventualnog prvog gola, obzirom da su Italijani majstori taktike, a Englezi otvorene igre. Na igru će bez sumnje utjecati i kraći ostrvski teren, pa možemo očekivati i više dinamike.

Preporuka je tip X, manje od 2,5 golova. Očekujemo tvrdu igru i strpljivu igru Italijana, a to bi moglo dovesti utakmicu u kasnu fazu sa malo golova. Svakako da rani gol dovodi obje ekipe u potpuno drugu situaciju i onda je sve moguće.

EUROPE: Europa League - Play Offs
19:00   Bayer Leverkusen - Sporting 

Iako Sporting igra jednu od boljih sezona, u prvoj utakmici nije uspio da iskoristi svoje šanse i veći posjed lopte.

Gosti su potvrdili da se sa Nijemcima uvijek mora računati. Ipak, Sporting bi mogao da igra mnogo lakše na gostovanju jer nema pritiska domaćeg terena. To bi moglo da donese i zanimljiv fudbal, a domaćin bi mogao da ima dosta prostora za kontre kao i u prvom meču.

Sugestija je da se igra tip 2 i više od 2,5 golova. Mislimo da je Sporting bolja ekipa, mada bolji uvijek i ne pobjeđuju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi