Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Prognoza za četvrtak

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za četvrtak, 10. mart 2016. godine

EUROPE: Europa League - Play Offs
19:00   Basel - Sevilla  - tip X, under 2,5

Sve tri utakmice su iz Evropske lige. Ovo je faza takmičenja gdje su vrlo skupe i najmanje greške, a prvi duel kojim ćemo se baviti je meč Basela i Seville.

Domaćin je bio otpisan do posljednjeg minuta prethodnog duela, ali je pogodak u posljednjim minutama donio Švicarcima ovu rundu takmičenja. Kako su domaći ušli prilično sretno u ovu fazu, onda možemo reći da su prilično rasterećeni i time vrlo opasni. Gosti su ovo takmičenje gotovo prisvojili posljednjih desetak godina.

Naša preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Važnost bi mogla da utiče na to da bude vrlo malo golova.

EUROPE: Europa League - Play Offs 
19:00 Athletic Bilbao - Valencia - tip X, over 2,5

Kada se sastanu dva tima iz iste lige u finišu evropskog takmičenjam onda to ima još veću težinu. Dok su domaći, cijelu sezonu igrali po sistemu toplo-hladno, gostima je ovo takmičenje jedina nada da spase sezonu.

Gosti su pokazali da su opasni u kup utakmicama, pa će ovaj duel biti vrlo zanimljiv. Od velike važnosti može biti i činjenica da Athletic na svom stadionu uiga sa posebnim nabojem, i često se dešava, da ako imaju loš rezultat da dobijaju lako kartone.

Pitanje je koliko će gosti izdržati i koliko će domaći imati strpljenja. Preporuka je tip X i više od 2,5 golova.

EUROPE: Europa League - Play Offs 
21:05  Liverpool - Manchester United - tip X, under 2,5

Sličan scenario kao i u prethodnoj utakmici, dva tima iz iste lige sa prilično upropaštenom sezonom. Ne zna se od kojeg se trenera očekivalo više, ali na kraju su oba tima prilično razočarala svoje navijače. 

Svakako da je ovo prilika za spas sezone u oba tabora. Čini se da pobjednik neće biti poznat sve do kraja revanš meča.

Preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Nijedan od timova ne plijeni napadačkom igrom, efikasnost je također loša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi