Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Prognoza za ponedjeljak

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za ponedjeljak, 14. mart 2016. godine.

IRELAND: Premier Division 
20:45   Cork City - Longford - tip 1, over 2,5

# tim u p n i  + / - bod
4. Cork City 2 1 0 1 2:1 3
5. Longford 2 1 0 1 2:1 3

Nakon dva odigrana kola timovi imaju identičan skor na tebeli, čak i gol razlika je identična. Ono što je simptomatično, jeste da u prva dva kola ove zanimljive lige nije bilo nerješenih ishoda.

Jedan od razloga je i to što su timovi uglavnom amaterski i nema puno mjesta taktiziranju. Sezona je tek počela i biće mnogo prilike da se popravi stanje na tabeli.

Naša preporuka je tip 1 i više od 2,5 golova. Cork City je daleko slavnije ime irskog fudbala, a i ove sezone je u prva dva kola imao ozbiljnije protivnike pa cijenimo da je bolja ekipa. Golova nije bilo mnogo u prvim mečevima, pa je možda pravo vrijeme da vidimo neke utakmice sa raspucanim strijelcima.

ICELAND: League Cup
19:00   Valur - IBV Vestmannaeyjar - tip 1, over 2,5

# tim u p n i + / - bod
3. Valur 3 1 2 0 7:2 5
4. Vestmannaeyjar 3 1 0 2 4:5 3


Ubijanje vremena u predsezoni Islanđani rade igrajući ligakup utakmice. Svaki ljubitelj fudbala bi trebao da uživa u ovim utakmicama koje obiluju golovima, ali ne baš i nekim posebnim kvalitetom.

Mora se priznati da je kvalitet svake godine na višem nivou. Island je i učesnik Evropskog prvenstva, pa će se neki od ovih igrača naći na najvećoj evropskoj smotri fudbala.

Preporuka je tip 1 i više od 2,5 golova. Iako je Valur odigrao posljednji meč bez golova, što je pravi raritet na najsjevernijem evropskom ostrvu, ipak je prosjek oba tima tri gola po utakmici i s pravom očekuje se da nastave taj niz.

NORWAY: Tippeligaen 
19:00   Valerenga - Viking - tip 2, over 2,5

Prvo kolo novog prvenstva u Norveškoj donosi i derbi starih znanaca, Valerenge i Vikinga iz Stavangera. 

Oba tima su odavno bez zapaženijih rezultata, pa bi ova sezona mogla da bude preokret u njihovim aspiracijama. Koliko će u tome uspjeti, vidjećemo.

Ono što je bila karakteristika norveškog fudbala, golovi, izostalo je u prvom kolu na ostalim mečevima. Samo na jednoj utakmici je bilo preko 2,5 golova.

Naša preporuka za ovaj meč će biti tip 2 i više od 2,5 golova. Samo je jedan gost odnio cijeli plijen u gostima u prvom kolu, pa ćemo dati prednost Vikingu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi