Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Prognoza za četvrtak

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za četvrtak, 17. mart 2016. godine

DENMARK: Bet25 Liga
18:00   Vendsyssel FF - Lyngby - tip X, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
1. Lyngby 20 13 3 4 39:25 42
2. Vendsyssel 20 10 6 4 27:20 36


Derbi meč danske Bet25 lige u kojem se sastaju dvije vodeće ekipe na tabeli. Sve bi bilo mnogo dramatičnije u ovom duelu, da domaći nisu upropastili svoju poziciju sa tri vezana poraza kojima su ostali šest bodova iza gostiju.

I gosti su imali svojih padova u posljednje vrijeme sa samo dvije pobjede u posljednja četri meča. Domaćima je ovo jedna od posljednjih šansi da se uključe u borbu za titulu.

Naša preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Nekada je ova liga bila pravi mamac za igrače koji vole da igraju više golova, ali sada se situacija promojenila, pa je svaki meč  sa više od tri gola pravi raritet. 

EUROPE: Europa League - Play Offs 
19:00   Valencia - Athletic Bilbao - tip 1, over 2,5

U prvom susretu ova dva tima ekipa iz Bilbaa je bila mnogo bolja, ali je uspjela da stekne prednost od samo jednog gola.

Bilo je mnogo prilika da se prednost poveća i to je upravo ono što timu Valencije daje nadu da mogu spasiti sezonu. Istini za volju težak teren u prvom meču je učinio da se pažljivo pazi na svoj gol na obje strane, pa se očekuje i nešto kvalitenija partija u revanšu.

Naša preporuka je tip 1 i više od 2,5 golova. Razlog za ovu prognozu to da domaći moraju probati da spase nešto od sezone i  ovo je posljednja prilika, to otvara mogućnost kontranapada, a samim tim i mnogo golova.

EUROPE: Europa League - Play Offs 
21:05   Sevilla - Basel - tip X, over 2,5

Iako je u prvoj utakmici tim Seville imao mnogo više od igre, nekoliko šansi rezultat je ostao 0:0. Reklo bi se da će domaći imati veoma lagan zadatak da realizuju prednost domaćeg terena i da tako probaju da izjednače rekord u broju osvojenih naslova u ovom takmičenju. Ali oprez, Basel je uradio ono što je nekada i najvažnije, sačuvao je svoju mrežu i sada svaki gol vrijedi duplo.

Naša preporuka je tip X i više od 2,5 golova. Iako možda nakon 0:0 možete da očekujete još jedan takav rezultat, mi smatramo da jedan brzi gol gostiju može da odvede utakmicu u sasvim drugom smjeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti