Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Parovi za srijedu

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za srijedu, 23. mart 2016. godine.

DENMARK: Bet25 Liga 

18:00   Silkeborg - Vendsyssel FF - tip 1, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
2. Vandsyssel 21 10 6 5 27:22 36
5. Silkeborg 21 8 8 5 27:22 32


Da se ovaj meč igra prije, recimo četiri kola, vjerovatno bi prognoza bila drugačija. Međutim u tom periodu gosti su zabilježili upravo toliko poraza zaredom i ugrozili svoj, tada već izvjestan plasman u viši rang. Silkeborg također nije blistao u tom periodu, ali je prišao na samo tri boda od zone promocije.

Naša preporuka je tip 1 i manje od 2,5 golova, jer je Silkeborg slavnija ekipa i trebala bi znati iskoristiti lošu seriju gostiju. Obje ekipe imaju identičnu gol-razliku i to obećava amlo golova.

ICELAND: League Cup 

20:00   Akranes - KR Reykjavik -  tip 1, over 2,5

# tim u p n i + / - bod
2. Akranes 3 2 1 0 12:5 7
4. Reykjavik 3 1 1 1 4:5 4


U pripremnom periodu Islanđani igraju mnogo kup utakmica, pa je tako i Liga kup pretvoren u svojevrsnu ligu.

Takmičenje po grupama je u punom jeku, a ove dvije ekipe igraju svoj zaostali susret. Razlika u dosadašnjim mečevima je u jednoj pobjedi više Akranesa, umjesto koje su gosti upisali poraz. Obje ekipe su primile po pet golova, ali je Akranes dao tri puta više golova.

Preporuka je tip 1 i više od 2,5 golova. Naravno da od Islanđana uvijek očekujemo golijadu, a čini se da su domaći u boljoj formi. U slučaju Islanda, treba imati na umu da domaćini i gosti često igraju na istom stadionu.

ITALY: Lega Pro - Group A 

20:30   Padova - Cremonese - tip X, over 2,5

# tim u p n i + / -  bod
8. Padova 27 10 11 6 31:21 41
9. Cremonese 27 10 10 7 27:24 40


Kada se dva bivša prvoligaša nađu u derbiju treće lige, to znači da su slavni dani daleko iza njih. Tako je i u ovom duelu Padove i Cremonesea.

Nekada su za Padovu igrali Amerikanac Lalas i Urugvajac Recoba, ali to je davno prošlo vrijeme i toga se sjećaju još igrači sportske prognoze.

Oba tima imaju malo ambicija za viši plasman, a uspjeli su da se obezbijede za opstanak. Ovo nam može ponuditi lijepu utakmicu sa više golova od uobičajenog za ove lige. Naša preporuka je tip X i više od 2,5 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi