Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Šansa za dobitak

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

Kako ste već navikli, i danas vam u rubrici 'Kladioničarski kutak' donosimo tri dnevna savjeta.

ASIA: World Cup - Qualification - Second stage 

17:00   Qatar - Hong Kong Tip 1, over 2,5 

pozicija tim u p n i gr bod
1 Qatar 6 6 0 0 27:2 18
2 Hong Kong 7 4 2 1 13:3 14

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u fudbalu, Azija. U grupi C se sastaju dva vodeća tima na tabeli. Do sada neprikosnoveni Qatar kojeg pamtimo i sa rukometnih terena, ali i kao budućeg domaćina Svjetskog prvenstva, pa se krenulo sa stvaranjem još jedne legije stranaca, i drugoplasiranog Hong Kong-a.

Hong Kong je dvije nerješene utakmice odigrao sa matičnom reprezentaciom Kine, a poraz je doživio od današnjeg suparnika. 

Preporuka je tip 1, i više od 2,5 golova. Izgleda da će reprezentacija Qatar-a biti ozbiljan protivnik i nekim jačim nacionalnim timovima u skoroj budućnosti. Prvi meč ovih timova je završio rezultatom 2:3, pa je to preporuka i sada za broj golova.

IRELAND: Premier Division 

20:45   St. Patricks - Dundalk tip X, under 2,5

pozicija tim u p n i gr bod
2. Dundalk 4 3 0 1 8:3 9
3. St. Patricks 4 3 0 1 7:3 9

Jedan od klasičnih derbija u Irskoj Premier Division. DVa stara znanca koji se sastaju već godinama u najboljoj irskoj ligi. Interesantno je da, iako je liga na samom početku, oba tima imaju skoro identičan skor i samo je jedan dati gol razlike u korist gostiju. Ipak ovo će za obje ekipe biti pravo iskušenje.

Preporuka je tip X, i manje od 2,5 golova. Nijedan tim nema upisan X u dosadašnjem toku sezone, pa je red da popune i tu kolonu.

SOUTH AMERICA: World Cup - Qualification 

21:00   Bolivia - Colombia tip 1, over 2,5

pozicija tim u p n i gr bod
7. Colombia 4 1 1 2 3:5 4
8. Bolivia 4 1 0 3 5:8 3

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo južnoameričke zone uvijek donose mnogo dobrog fudbala i zanimljivih utakmica. I uvijek se dešava da neka od favorizovanih reprezentacija loše startuje. Ovaj put je Kolumbija ta koja je krenula na lijevu nogu, pa ima samo jednu pobjedu iz četri odigrane utakmice.Bolivija je uvijek nezgodan domaćin, ako ništa drugo, onda zbog nadmorske visine.

Preporuka je tip 1, više od 2,5 golova. Preporuka je data upravo zbog uslova u Boliviji, gdje je i Argentina znala biti ispraćena i sa 5 golova u svojoj mreži

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi