Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Šansa za dobitak

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

Kako ste već navikli, i danas vam u rubrici 'Kladioničarski kutak' donosimo tri dnevna savjeta.

ENGLAND: League One 

16:00  Rochdale - Southend 

tip 1, over 2,5

Pozicija TIM U P N I GR BOD
9 Southend 37 15 10 12 49:45 55
11 Rochdale 37 15 9 13 51:48 54

Iako su oba tima bliže sredini tabele nego njenom vrhu, mjesto koje ih vodi u baraž je na dohvat ruke. To u ovoj ligi nije ni čudo, jer se uglavnom pola lige bori za promociju, a pola za opstanak. Kako je sezona ušla u završnicu, naredna kola donose bodove koji mogu da vrijede duplo, pogotovo kada su direktni dueli u pitanju. Domaći imaju sjajnu seriju od 4 pobjede u posljednjih 5 kola, dok gosti u istom periodu imaju samo jednu. Preporuka je tip 1 i više od 2,5 golova. Domaći su nešto efikasniji, a gosti su baš škrti na golovima, pa se očekuje da prekinu tu seriju. 

ENGLAND: League Two 

16:00   Accrington - Leyton Orient 

tip X, over 2,5

Pozicija TIM U P N I GR BOD
5 Accrington 37 18 10 9 60:44 64
7 Leyton Orient 37 16 11 10 53:48 59

Domaći još mogu da dohvate i direktan plasman u viši rang, dok su gosti na mjestu koje vodi u baraž. Međutim obje ekipe imaju mnogo timova koji im dišu za vratom u borbi za viši rang. Gosti su u nešto boljoj formi sa tri pobjede u pet kola, dok su domaći zabilježili dvije uz dva remija. Domaći imaju daleko bolju gol razliku, pa se može očekivati zanimljiva utakmica. Naša preporuka je tip X i više od 2,5 golova. Domaći imaju ukupno 104 gola koja su pala na njihovim utakmicama za 37 kola, što bi trebalo da garantuje više golova. 

AFRICA: Africa Cup of Nations - Qualification 

16:00   Nigeria - Egypt 

tip X, under 2,5


Pozicija tim u p n i gr bod
1 Egipat 2 2 0 0 8:1 6
2 Nigerija 2 1 1 0 2:0 4

Uvijek je zanimljivo kada se sretnu dva tima koji su, na afričkom kontinentu, predstavnici dva stila fudbala. Egipćani su tipični predstavnici sjeverno-afričkog fudbala tehnički dotjeranog, za razliku od Nigerijaca koji igraju snažan fudbal sa puno trčanja. Biće zanimljivo vidjeti koji će stil ovaj put odnijeti pobjedu. Naš prijedlog je tip X i manje od 2,5 golova. Iako su gosti postigli 8 golova na dva meča, ipak su to bile ekipe ispod renomea Nigerije. U sudarima najjačih timova Afrike, neriješen ishod je oproban recept.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti