Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

Zanimljive utakmice se igraju

Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

V. Elez

U našoj rubrici posvećenoj kladionici donosimo vam tri prijedloga za srijedu, 3. februar. 

Srijeda po običaju obiluje interesantnim utakmicama u najjačim evropskim ligama, a i ovaj put iz ponude smo izdvojili nekoliko zanimljivih parova. 

Engleska: Premier League 

20:45   Watford - Chelsea - Tip 2, over 2,5 

# tim u p n i + / - bod
10. Watford 23 9 5 9 27:26 32
14. Chelsea 23 7 7 9 32:34 28

Chelsea se već pomirio sa izgubljenom sezonom, pa je svaki uspjeh u ovoj situaciji kao melem na ranu. 

Donekle sretna okolnost za goste iz Londona je i ta da je na sredini tabele uvijek velika gužva i da su svi vrlo blizu sa bodovima, pa bi par pobjeda u nizu moglo da izmjeni trenutno 14. mjesto na tabeli. Prva takva prilika se pruža protiv Watforda.

Ako uzmemo u obzir da domaći imaju četiri poraza u pet utakmica, onda se Chelsea, itekako može nadati uspjehu. U tom pravcu je i naša preporuka, tip 2 i više od 2,5 golova, iako tu statistika govori drugačija.

Škotska: Premiership 

20:45   Aberdeen - Celtic - tip X, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
1. Celtic 23 17 4 2 63:19 55
2. Aberdeen 23 15 4 4 38:22 49

Kada nema Rengersa u Premiershipu, onda se kao glavni derbi nameće neki drugi tim. Ove sezone je to stari rival Aberdeen. Uzevši u obzir da su obje ekipe neporažene u posljednjih pet kola, te da i domaćin ima samo četri poraza u cijeloj sezoni, ovo obećava dobru utakmicu.

Statistički gledano obje ekipe daju dosta golova, ali to se uglavnom događa sa manje kvalitetnim timovima, kao što je bila pobjeda Celtica nad Hamiltonom od 8:1. Naša preporuka je tip X i manje od 2.5 golova jer će u derbiju obje ekipe biti opreznije.

Italija: Serie A 

20:45   Lazio - Napoli - Tip X, over 2,5 

# tim u p n i + / - bod
1. Napoli 22 15 5 2 50:19 50
8.  Lazio 22 9 5 8 29:30 32

Gosti prosto ostavljaju bez daha ove sezone. Samo dva poraza i čak 15 pobjeda su odlična preporuka za titulu na San Paolo stadionu. Ipak zahuktali Juventus će iskoristiti svaki kiks gostiju iz Napulja.

Ovo gostovanje je Juventus prošao neokrznut, a sad se to očekuje i od Napolitanaca. Lazio je konačno skupio pet utakmica bez poraza, pa će duel biti veoma zanimljiv. Naša preporuke je tip X, i više od 2,5 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi