Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Ponedjeljak, 1. februar

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U našoj rubrici posvećenoj kladionici vam i danas donosimo tri savjeta.

 

STATISTIKA ZA JANUAR
Klađenje na zbroj golova 57
Pogodaka 36
Postotak uspješnosti 63,16%
statistika za januar
Klađenje na ishod 1X2 57
Pogodaka 20
Postotak uspješnosti 35,09%

22:00   Palestino - U. De Concepcion tip 1, over 2,5

tim u p n i gr bod
6 Palestino 2 1 1 0 3:2 4
10 U. De Concepcion 2 1 0 1 2:4 3

Iako je čileansko prvenstvo tel počelo svoju Apertura dionicu, možemo reći da će, bar ako je suditi po početku, ovo biti mnogo neizvjesnija sezona u odnosu na prethodne. Susret starih prvoligaša Palestino-a i U. De Concepcion-a je prava poslastica jes su obje ekipe igrale efikasne utakmice u prva dva kola.

Domaćin je "lagani" favorit ali ni gosti se neće olako predati. Naša preporuka je tip 1 i više od 2,5 golova. Čileanska liga u ranu jesen, ne bi trebalo da bude kalkulacija i puno taktiziranja.

PORTUGAL: Primeira Liga 

21:00   Maritimo - Belenenses  tip X, under 2,5

tim u p n i gr bod
12 Belenenses 19 5 7 7 25:40 22
13 Maritimo 19 6 3 10 26:37 21

Samo 4 boda djele domaćina od zone ispadanja a 5 goste. To nije toliko beznadežna situacija gledajući ukupnu tabelu. Ono što zabrinjava oba tima je samo po jedna pobjeda u posljednjih 5 mečeva. Gosti nekako uspijevaju sa nerješenim rezultatima da prikupljaju bodove, a domaći imaju čak 3 poraza u 4 meča.

Naša preporuka je tip X, i manje od 2,5 golova. Iako obje ekipe primaju prosječno po skoro 2 gola po utakmici, daleko su manje efikasne. Tako da je za očekivati tvcrdu utakmicu i malo golova.

21:00   Brann (Nor) - Elfsborg (Swe) tip 1, over 2,5

Skandinavski derbi u prijateljskoj utakmici. lijepo vrijeme ovih dana može da ponudi i lijep fudbal ova dva poznata kluba u svojim državama. Nakon sezone u nižem rangu takmičenja Brann bi svakako želio da u Bergen vrati nekadašnji sjaj, pa će zato i pripreme da odradi punom parom. Gosti sa druge strane žele da zadrže nivo igre koji su imali predhodnih godina.

Preporuka je tip 1 i više od 2,5 golova. Svakako da su očekivanja pred ekipom Brann-a velika, pa možda to doprinese i goleadi, koju u takmičarskim utakmicama gledamo često kada su norvepke ekipe u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi