Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

Prognoze za ponedjeljak

Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za ponedjeljak, 18. april 2016. godine.

CHILE: Primera Division - Clausura

23:00 Colo Colo - Palestino - tip 1, over 2,5

# tim u p n i + / -  bod
2. Colo Colo 12 6 4 2 14:7 22
7. Palestino 12 4 6 2 17:14 18


Duel dva tima iz vrha čileanske lige. Oba tima su visoko plasirana posljednjih sezona, a Colo Colo je možda i najslavniji čileanski klub.

Colo Colo je svakako veliki favorit, mada pogledom na tabelu primjećujemo da obje ekipe imaju po samo dva poraza u vrlo kvalitetnom čileanskom prvenstvu, pa ni X nije "nemoguća misija" za goste. Ipak, domaći za pobjedu ne znaju četri, a gosti čak pet kola.

Preporuka će ipak biti tip 1 i više od 2,5 golova. Svakako u Čileu uvijek očekujemo puno golova, pa se nadamo da nas neće iznevjeriti ni ovaj put.

DENMARK: Superliga 

19:00   Esbjerg - Midtjylland - tip X, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
4. Midtjylland 24 11 6 7 36:22 39
11. Esbjerg 24 6 8 10 29:40 26


Jedna od glavnih karakteristika danskog prvenstva je nepredvidivost. Ovaj meč je upravo jedan takav primjer.

Dok se gosti bore za evropska takmičenja, domaći su opstanak obezbijedili zahvaljujući poodavno otpisanom Hobrou. Ali, pogled forme otkriva sasvim drugu sliku, u kojoj domaći ne znaju za poraz u posljednjih pet kola, a gosti u isto vrijeme imaju dva.

Preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Ova sezona ne obiluje golovima kao neke prethodne u Danskoj, ali zato ne manjka interesantnosti.

SWEDEN: Allsvenskan 

19:00   Elfsborg - Malmo FF - tip X, over 2,5

# tim u p n i + / - bod
13. Elfsborg 3 1 0 2 7:6 3
14. Malmo 3 1 0 2 6:6 3


Švedska liga je u ranoj fazi i klubovi još nisu ušli u pravu formu. Oba rivala su loše startovali i u maju imaju samo po jednu pobjedu u tri meča. Prava prilika da poprave loš utisak je današnji meč.

Pogledom na tabelu vidljivo je da su se oba protivnika nadavala golova, pa i sada očekujemo više od 2,5 golova. Preporuka je tip X i više od 2,5 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi