Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

Prognoze za srijedu

Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za srijedu, 20. april 2016. godine.

BELGIUM: Jupiler League - Championship Group

20:30   Genk - Club Brugge KV - tip X, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
1. Club Brugge 3 2 0 1 3:1 38
4. Genk 3 2 0 1 6:2 30


Ova dva kluba spadaju u elitu belgijskog fudbala duži niz godina. Derbi se sada odigrava u okviru Lige za prvaka i ima poseban značaj za goste, jer se nalaze na prvom mjestu samo bod ispred Anderlechta. 

Domaći bi eventualnim trijumfom mogli da se vrate u ozbiljniju borbu, čak i za Ligu prvaka. Naša preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Teška utakmica sa velikim ulogom može da pređe u pravu taktičku bitku i tako da završi sa malo golova, što je za goste već uobičajno.

CHILE: Primera Division - Clausura 

23:30   Colo Colo - Palestino - tip 1, over 2,5

# tim u p n i + / - bod
2. Colo Colo 12 6 4 2 14:7 22
7. Palestino 12 4 6 2 17:14 18


Nakon posljednjeg kola u Čileu, ionako komplikovana situacija na vrhu se još više zakomplikovala. Oba vodeća tima su pretrpjela poraze, pa su sada prvih pet timova u samo bod razlike.

Jedan od tih timova je i Colo Colo. Domaći tim će svim silama nastojati da popravi katastrofalan rezultat iz prošlog kola, a za razliku od njih gosti pet kola nemaju pobjedu i teško će je ostvariti u ovom kolu.

Preporuka je tip 1, više od 2,5 golova. Gotovo da se ne pamti kada su gosti odigrali meč bez golova i sam 31 gol na utakmicama Palestina u 12. kola obećava dosta golova.

ENGLAND: Premier League 

21:00   Liverpool - Everton - tip X, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
8. Liverpool 32 14 9 9 52:43 51
11. Everton 33 9 14 10 53:44 41


Kada se igra gradski derbi u Liverpoolu, onda su položaj na tabeli i statistika u drugom planu.

Nakon nekoliko sezona u kojima je Everton bio bolje plasiran, ove sezone je evropskim uspjesima Liverpool postao hit na Otoku, pogotovo nakon sjajne završnice protiv Borussije. Pobjedom u ovom derbiju bi se otvorila prilika za Liverpool da se uključi u trku za Evropu.

Preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Neriješen rezultat je najčešći u mnogim derbi susretima, a kako se oba tima nalaze na sredini tabele, to bi bio i najrealniji ishod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi