Ronaldo u prilici da Džeki skine epitet 'jedinstvenog'

Portugalac juri rekord

Ronaldo u prilici da Džeki skine epitet 'jedinstvenog'

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo ima priliku vrlo brzo postaviti još jedan u nizu rekorda. 

Napadač Juventusa mogao bi postati prvi igrač u historiji koji ima 50 golova u Premier ligi, La Ligi i Seriji A. Podsjetimo, on je do sada u Seriji A na broju od 49 golova i sutra navečer protiv Sassuola ima priliku postaviti pomenuti rekord.

Portugalac je dosadašnjih 49 golova postigao na samo 59 utakmica što znači da bi trebao postati i igrač koji je najbrže stigao do 'pedesetke' u italijanskom šampionatu.

Ono što je nama iz Bosne i Hercegovine najzanimljivije u cijeloj priči je činjenica kako u Italiji trenutno igra samo jedan fudbaler koji je postizao po 50 golova u tri od pet najjačih evropskih liga.

To je naravno Edin Džeko koji je u martu 2018. godine postao jedini fudbaler u historiji sa ovim učinkom.

Ronaldo mu se sada može pridružiti, a razlika među njima bit će samo ta što je Portugalac više od 50 golova dao u La Ligi, Džeko u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Ronaldo je do sada postigao 84 gola igrajući za Manchester United u Premiershipu te 311 golova igrajući za Real Madrid u La Ligi.

Dodajmo i Džekinu statistiku. Dijamant je u Bundesligi postigao 66 golova a u Premier ligi 50. U Seriji A je trenutno na broju od 76 golova na 168 utakmica.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...od tih 49 sto je zabio ja mislim da je 30 bilo iz penala.
13 7
miki30
Penaldo
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije