Ponovo su bili kobni za Balkance: Farska Ostrva imaju tim u trećem pretkolu UEFA konferencijske lige
FOTO: Klaksvik/facebook

Kraj za Sutjesku

Ponovo su bili kobni za Balkance: Farska Ostrva imaju tim u trećem pretkolu UEFA konferencijske lige

Haris Zilić

Čini se da su Farska Ostrva ove sezone težak zalogaj za klubove iz regije.

Nakon eliminacije Borca od B36 Torshvana u prvom pretkolu UEFA konferencijske lige večeras je evropski put na Farskim Ostrvima okončala i Sutjeska iz Nikišića.

Prvak Crne Gore je poražen od prvaka Farskih Ostrva ekipe Klaksvika sa 1:0. Prvi meč u Nikšiću završen je 0:0. tako da je Klaksvik izborio plasman u treće pretkolo.

Junak domaćeg tima bio je Klettskard koji je postigao pogodak u 66. minuti utakmice.

Klaksvik će u trećem pretkolu UEFA konferencijske lige igrati protiv prvaka Kosova ekipe Balkanija, tako da će Kosovo ili Farska Ostrva prvi put u hsitoriji imati klub u play offu UEFA-inih takmičenja i na korak od grupne faze.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ovome dodajmo da je i B36 Torshvan blizu plasmana u treće pretkolo jer su u prvom meču sa 1:0 savladali Tre Fiori iz San Marina.

Dakle, vrlo izvjesno je da bi Farska Ostvra mogla imati dva kluba u trećem pretkolu UEFA konferencijske lige, a nije isključeno i korak dalje.

Top Komentari

user1655831611
I Sutjeska i Borac su amateri teski
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti