Ibrahimović se vraća u Milan, glavni cilj mu je postići šest golova do kraja sezone

Juri nastavak impresivnog niza

Ibrahimović se vraća u Milan, glavni cilj mu je postići šest golova do kraja sezone

E. Škorić

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović u četvrtak će doputovati nazad u Milan.

Iako pandemija koronavirusa i dalje traje, italijanski klubovi spremno čekaju da dobiju zeleno svjetlo za početak priprema, a već u maju ili najkasnije u junu očekuje se nastavak Serije A.

Ibrahimovićev Milan je u teškoj situaciji, izmiče mu polako četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka, ali iskusni golgeter ima želju da 15. sezonu zaredom postigne dvocifren broj pogodaka u karijeri.

Od dolaska u januaru postigao je četiri gola, pa mu nedostaje barem još šest golova u svim takmičenjima do kraja sezone kako bi nastavio impresivan niz od 15 sezona u nizu sa dvocifrenim brojem postignutih golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

38-godišnji Ibra je u Švedskoj za vrijeme karantina individualno radio kako bi zadržao fizičku spremu prede povratak u Milanov trening centar Milanello.

Ibra je tokom karijere postigao 460 golova na 751 utakmici, a igrao je za klubove poput Ajaxa, Juventusa, Intera, Barcelone, Milana, Paris Saint-Germaina, Manchester Uniteda i La Galaxyja.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi