Klasnić: Ljekari su pogriješili, mogao sam umrijeti

Bivši napadač Werdera

Klasnić: Ljekari su pogriješili, mogao sam umrijeti

Edmir Škorić

Bivši hrvatski nogometaš Ivan Klasnić vodi pravnu bitku protiv bivših ljekara Werdera iz Bremena.

Klasnićevi advokati dostavili su dokumentaciju u Bremen protiv dvojice bivših ljekara, koji su optuženi da su bili nemarni, pa nisu na vrijeme uočili zdravstveni problem 37-godišnjeg napadača.

“Jasno je da su ljekari pogriješili. Nikakav novac ne može da nadomjesti patnju kroz koju sam prošao. Mogao sam da umrem“, rekao je Klasnić poslije izlaska iz sudnice.

Klasniću je prvo 2007. godine transpatiran majčin bubreg, ali tijelo je odbacilo organ, nakon čega je urađena transplantacija očevog bubrega, ali ni ona nije uspjela i sada čeka i treću transplantaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti