Klasnić odnio pobjedu: Ljekari su krivi za gubitak bubrega

Njemački sud odlučio

Klasnić odnio pobjedu: Ljekari su krivi za gubitak bubrega

Zemaljski sud u Bremenu donio je nepravomoćnu presudu u korist Ivana Klasnića (37), koji je tužio ljekare svog bivšeg kluba Werdera zbog grubih grešaka koje su uzrokovale gubitak oba bubrega.

Klasnić će naplatiti 100.000 eura odštete za pretrpljenu bol, a ljekari će snositi sve ljekarske troškove. Osim toga, Klasnić ima pravo i na materijalnu odštetu, ali visina još nije utvrđena.

"Klupski ljekar Goetz Dimanski i ljekarka Manju Guha počinili su grube ljekarske greške i odgovorni su za gubitak bubrega Ivana Klasnića i zdravstvene posljedice koje su proizišle iz ovog gubitka“, rekao je sudac Clemens Bolay.

Sud je utvrdio da ljekari prilikom redovnih kontrola fudbalera Werdera nisu prepoznali nalaze koji su upućivali na nepravilnosti u funkcionianju bubrega prije nego što je to otkriveno prilikom operacije slijepog crijeva 2005. godine.

Dvije godine kasnije, Klasniću su transplantirana dva bubrega čiji su donatori bili njegovi roditelji, ali sada treba novi bubreg jer onaj koji mu je donirao otac više ne funkcioniše.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sav ovaj proces je trajao gotovo devet godina, a presuda je nepravomoćna jr obje strane još uvijek imaju pravo na žalbu.

Ivan Klasnić je bivši hrvatski reprezentativac koji je za Werder nastupao od 2001. do 2008. godine. U karijeri je još igrao i za Mainz, Bolton i Nantes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti