Klauzula u Icardijevom ugovoru će naljutiti klubove u Italiji

Ne mogu ga kupiti bez pregovora s Interom

Klauzula u Icardijevom ugovoru će naljutiti klubove u Italiji

Endin Čaušević

Wanda Nara je sinoć na Twitteru oduševila navijače Intera objavom da će Mauro Icardi veoma brzo produžiti ugovor s ovim klubom.

Argentinski napadač je često meta raznih špekulacija oko odlaska iz Intera, ali je on još jednom poručio da mu je jedina želja da ostane u klubu s Meazze. Već neko vrijeme se piše o tome da će Icardi potpisati novi ugovor, a čini se da je samo pitanje vremena kada će se to desiti.

Njegova supruga i menadžerica objavila je sinoć na Twitteru da upravo čita stranice novog ugovora što je znak da će Icardi ostati u Interu. Argentinac će prema novom ugovoru zarađivati preko sedam miliona eura godišnje, a ugovor će trajati do ljeta 2023. godine.

No, u ugovoru se nalazi i jedna veoma zanimljiva klauzula prema kojoj bi Icardi već na ljeto mogao napustiti klub. Naime, u ugovoru će biti otkupna klauzula od 115 miliona eura koja će važiti samo za klubove van Italije i to u periodu od 1. jula do 15. jula.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi