Klinac zaludio sve, ide i na Euro?

Rashford na radaru Hodgsona

Klinac zaludio sve, ide i na Euro?

Edmir Škorić

Marcus Rashford, 18-godišnji napadač Manchester Uniteda, mogao bi zaigrati za Englesku na Evropskom prvenstvu.

Rashford je postigao četiri gola u dva nastupa za Crvene vragove, te se proslavio, a posebno je oduševio partijom protiv Arsenala.

Postoji mogućnost da ovog talentiranog igrača za Euro pozove engleski selektor Roy Hodgson.

"Ne bih rekao ni da će biti u timu, niti da neće. Samo se nadam da će igrati dobro. Pratim ga dvije godine, znam za njega već duže vrijeme i on je u našem sistemu", rekao je Hodgson.

Drago mu je što je mladi napadač dobio šansu u prvoj ekipi Uniteda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

“Prvenstveno se nadam da će mu biti omogućeno da se razvija kao što bi trebalo da bude slučaj sa igračima njegovih godina. Ne bi ga trebalo stavljati pod veliki pritisak. Četiri gola na tri utakmice je veliko dostignuće, a ako tako nastavi, biće to sjajno i za United i za Englesku”, naglasio je Hodžson. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti